6 mrt 2013

Bloody Mary - totaal van de pot gerukt!

Ik durf aannemen dat we hier allemaal wel weten te genieten van een overheerlijke cocktail, perfect in balans en uiteraard geserveerd met het juiste garnituur. Dat laatste, de garnituur, daar is een opmerkelijke trend in merkbaar. Olijven en citruszesten zijn gekend- dat is de basis zeg maar -  meer en meer worden er ook zaken als verse kruiden of zelfs een bolletje sorbet als wezenlijk deel van de cocktail verwerkt.

Klop op je borst en wees trots dat onze Belgische elite de nobele kunst van  het cocktails shaken netjes onder de knie heeft want het kan ook anders. Ooit al eens een 'Bloody Mary' besteld en vervolgens een volledige maaltijd gekregen, pintje incluis? Nee? Dan bent u zeker nog niet in de Anvil Pub in Dallas geweest.

Anvil Pub Dallas - Over the top Bloody Mary

Een Bloody Mary, daar valt veel over te zeggen met vooral vodka en tomatensap als zekerheid. Komen daar naargelang de bron nog bij, al dan niet allemaal samen: Tabasco, Worcestersaus, peper, zout, limoen- of citroensap. Shaken, stirren of toch maar rollen, that's the question! En dat erop gevarieerd wordt dat het een lieve lust is, dat mag niet verbazen. Nog een zekerheid? Quasi overal zul je wel de obligatoire selderstengel terugvinden. Behalve in de Anvil Pub in Dallas!

Over the top Bloody Mary

Geen idee wat ze in de Anvil Pub in Dallas juist gedronken hadden toen ze hun Bloody Mary - of liever de garnituur ervan - besloten te pimpen, van de pot gerukt is het in ieder geval. En omdat het op die sateprikkers helemaal onoverzichtelijk is hebben we alles even op een bordje gelegd. Ziehier het resultaat:

Cheeseburger met bacon, een zilveruitje, beefjerky (gedroogd vlees, allicht paard), okra, kerstomaat, augurk, groene asperge, selderstengel, olijf, scampi, limoen, spruit, rivierkreeft, salami...

Over the top Bloody Mary

Je zou voor minder dorst krijgen, vandaar allicht het gratis pintje. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is deze Bloody Mary met zijn 20 dollar meer dan redelijk geprijsd. Wat zeg ik? Als er iemand mijn vlucht betaalt, dan trakteer ik op de fikse cocktail!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...